ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ – ΡΩΣΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ;

“Πρόκειται να δείτε τη μεγαλύτερη εναέρια εκστρατεία στην ιστορία της Λιβύης τις επόμενες ώρες”

δήλωσε ο αρχηγός της αεροπορίας του Χαφτάρ, Σακρ αλ-Γιαρουσσί. «Όλες οι τουρκικές θέσεις σε όλες τις πόλεις είναι νόμιμοι στόχοι για τα αεροσκάφη μας και καλούμε τους πολίτες να μείνουν μακριά από αυτούς».

Ο Γιαρουσσί επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της δήλωσης προς
το Bloomberg με κειμενο επιβεβαίωσης.

Ο Μπασάγκα είπε ότι η κυβέρνησή του GNA είχε λάβει πληροφορίες ότι τουλάχιστον έξι MiG 29 και δύο Sukhoi 24 είχαν πετάξει στα ανατολικά από τη ρωσική ελεγχόμενη αεροπορική βάση Hmeimim στη Συρία, συνοδευόμενη από δύο ρωσικά αεροσκάφη SU-35. Δεν ήταν σαφές εάν αυτά ήταν επισκευασμενα αεροσκάφη που ανήκαν στην αεροπορική δύναμη του Haftar ή νέες προσθήκες στο στόλο του.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο απεσταλμένος της Λιβύης των Ηνωμένων Εθνών Στεφάνι Ουίλιαμς προειδοποίησε για πιθανή κλιμάκωση

σε έναν πόλεμο που θα επιφερει παρέμβαση από τα ΗΑΕ, την Αίγυπτο και την Τουρκία για τον έλεγχο της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρας που γνώρισε μια σειρά πολέμων από την εξέγερση του 2011 εναντιον του δικτάτορα Μουαμάρ αλ-Καντάφι.

Χιλιάδες Ρώσοι και Σουδανοί μισθοφόροι, καθώς και Σύριοι, υποστηρίζουν επίσης τον Χαφτάρ, ενώ οι Η.Π.Α. τον υποστήριξαν με ένοπλες επιδρομές, σύμφωνα με Δυτικούς αξιωματούχους.

Η κυβέρνηση με έδρα την Τρίπολη υποστηρίχθηκε από την Τουρκία, η οποία ανέπτυξε οπλισμενα UAV , ναυτικές φρεγάτες και χιλιάδες Συριους μισθοφόρους για να υπερασπιστεί την πρωτεύουσα.

Απο τον περασμένο μήνα, οι τουρκικές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν καταλαβει πολλά από τα προπύργια του Χαφτάρ στα δυτικά και περικύκλωσαν τους εναπομείναντες προμαχώνες του, αναγκάζοντας τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης να δηλώσει ότι θα αποσυρθεί εν μέρει από τα προάστια της Τρίπολης.

Nemesis HD Social Media!
error
Translate »
error: Content is protected !!