“Η ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ” – ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

«Η Τουρκία επεκτείνει τη στρατιωτική της επιρροή – με τον τρόπο αυτό ο Ερντογάν θέλει να βοηθήσει τη χώρα του να γίνει παγκόσμια δύναμη», έγραψε η γερμανική εφημερίδα «Merkur».

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οπλίζει στρατιωτικά τη χώρα του. Ο αρχηγός του κράτους της Τουρκίας αγωνίζεται για να την κάνει παγκόσμια δύναμης – και ακολουθεί μια σαφή στρατηγική».

Η εφημερίδα κάνει λόγο για το επεκτατικό όραμα του Ερντογάν κάνοντας αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του περί “νέας εποχής” και επαναφοράς της Τουρκίας στο “πραγματικό της μέγεθος”.

«Ο Ερντογάν θέλει να κάνει τη χώρα του παγκόσμια δύναμη. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Τουρκία βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία να επεκτείνει σημαντικά τις ζώνες επιρροής της στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Μεσόγειο. Οι χώρες της Συρίας και της Λιβύης, που μαστίζονται από τον εμφύλιο πόλεμο, έχουν θεμελιώδη σημασία για τον Ερντογάν». 

«Χάρη στην αναποφασιστικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, η Τουρκία κατάφερε να γιορτάσει εκεί στρατηγικές επιτυχίες… Η Τουρκία και ο πρόεδρος Ερντογάν παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στην κυβέρνηση της Λιβύης – και ευελπιστούν ότι θα τους ευχαριστήσουν για τους φυσικούς πόρους…

Στη Λιβύη, η Τουρκία υποστηρίζει εν τω μεταξύ τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σάρατζ…. Η χώρα είναι πολύ σημαντική για την Τουρκία, επειδή διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στην Αφρική και είναι επίσης βασική χώρα για μετανάστες από όλο τον κόσμο στο δρόμο προς την ηπειρωτική Ευρώπη», εξηγεί το δημοσίευμα.

«Μια αμφιλεγόμενη θαλάσσια συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσε να δώσει στην Τουρκία πρόσβαση στα υποτιθέμενα πλούσια αποθέματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, γεγονός που οδήγησε πρόσφατα στην κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Münchner Merkur.

Nemesis HD Social Media!
error
Translate »
error: Content is protected !!