ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΑΣΑΝΤ: “ΘΑ ΤΟΝ ΕΒΓΑΖΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ”

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ήθελε να «απομακρύνει» τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ το 2017, αλλά αποθαρρύνθηκε από τον τότε υπουργό Άμυνας Τζέιμς Ματις – αφού προηγουμένως αρνήθηκε να συζητηθεί το ενδεχόμενο δολοφονίας. «Θα προτιμούσα να είχα βγάλει τον Άσαντ απ’ τη μέση», είπε ο Τραμπ στο Fox & Friends την Τρίτη, επιμένοντας ότι «τα είχα όλα έτοιμα», αλλά «ο Ματις δεν ήθελε να το κάνει».

Η παραδοχή έρχεται αντιμέτωπη με τον ισχυρισμό του Τραμπ για το 2018 κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου ότι «δεν συζητήθηκε ποτέ» πρόταση για δολοφονία του Άσαντ.

Ο δημοσιογράφος Bob Woodward, το 2018, στο βιβλίο του «Φόβος», ανέφερε ότι ο Τραμπ “έχει φαγωθεί” να δολοφονηθεί ο ηγέτης της Συρίας μετά από φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα το 2017 – ισχυρισμός που ο Τραμπ κατήγγειλε ως «ολική μυθοπλασία».

“Θα μπορούσα να ζήσω με αυτό [τη δολοφονία]. Έίχα μια ευκαιρία για να τον βγάλω από τη μέση αν ήθελα αλλά ο Μάτις ήταν εναντίον αυτής της ιδέας.”

«Ο Μάτις ήταν ενάντια στα περισσότερα από αυτά τα πράγματα», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε να κατηγορεί τον Μάτις ότι “δεν έκανε τη δουλειά στη Συρία ή το Ιράκ σε σχέση με το Ισλαμικό κράτος”, ισχυριζόμενος ότι οι ΗΠΑ εξάλειψαν το 100% του ISIS όπως και τον ηγέτη του, Abu Bakr al-Baghdadi, αλλά μόνο αφού ο ίδιος “απέλυσε” τον στρατηγό.

Ο Μάτις παραιτήθηκε από υπουργός Άμυνας του Τραμπ τον Δεκέμβριο του 2018, ισχυριζόμενος στην επιστολή παραίτησής του ότι αποχωρεί σε διαμαρτηρία για τις προσπάθειες του Τραμπ να αποσυρθεί από τη Συρία και να εκπληρώσει την προεκλογική του υπόσχεση για τερματισμό των εκτεταμένων συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή που ξεκίνησαν από τους προκατόχους του.

Nemesis HD Social Media!
error
Translate »
error: Content is protected !!