“ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΛΙΒΥΗ” – ΙΤΑΛΙΑ

Την Πέμπτη, ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών Luigi Di Maio ανακοίνωσε ότι θα αναφερθεί στην κατάσταση στη Λιβύη στη διάρκεια συνάντησης με τους Γάλλους και Γερμανούς ομολόγους του, καθώς και με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Josep Borrell.

Σε ομιλία του στην Ιταλική Γερουσία, ο Ντι Μάιο τόνισε ότι η σταθεροποίηση της Λιβύης παραμένει «απόλυτη προτεραιότητα για την ιταλική κυβέρνηση».

Είπε ότι μόλις εγκριθεί από το ιταλικό κοινοβούλιο η ναυτική επιχείρηση «IRINI» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι υπό ιταλική διοίκηση με ελληνική ναυτική υποστήριξη.

«Η διοίκηση των αποστολών θα είναι ιταλική και η ναυτική διοίκηση θα εναλλάσσεται με την Ελλάδα, αλλά θα εξακολουθεί να υπάρχει ένας ιταλικός αρχηγός προσωπικού», δήλωσε ο Ντι Μάιο.

Επτά αντιπροσωπίες του ΟΗΕ ζήτησαν κατάπαυση του πυρός την Τετάρτη στη Λιβύη για να σταματήσουν την εξάπλωση του COVID-19, λέγοντας ότι η διεθνής κοινότητα «δεν πρέπει να κλείσει τα μάτια στη σύγκρουση». Η Λιβύη έχει επί του παρόντος 64 επιβεβαιωμένα κρούσματα και έχει καταγράψει 3 θανάτους λόγω του ιού.

Nemesis HD Social Media!
error
Translate »
error: Content is protected !!