ΔΗΛΩΣΗ ΟΡΓΗΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ – ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΟΖ

Φανερά εκνευρισμένη είναι η τουρκική ηγεσία μετά και την υπογραφή της ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου. 

Λιγές ώρες μόνο μετά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μας με την Αίγυπτο εκδηλώθηκε η πρώτη τουρκική αντίδραση, αυτή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικο πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε την Ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία “ανύπαρκτη”!!

«Κοιτάξαμε τις συντεταγμένες όμως δεν είδαμε μέχρι τώρα τον χάρτη. Όμως από τις συντεταγμένες παραβιάζει (σ.σ. η συμφωνία) την υφαλοκρηπίδα και τα δικαιώματα της Τουρκίας και της Λιβύης.

Μια συμφωνία που παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα μας που έχουν δηλώσει στα Ηνωμένα Έθνη για εμάς είναι ανύπαρκτη. Και ο λόγος που φτάσαμε στο σημείο αυτό είναι πως οι χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος προσπαθούν να υπογράψουν συμφωνίες, αγνοώντας την Τουρκία.

Εμείς, για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματά μας, κάναμε κινήσεις καθώς εκτός από σεισμικές έρευνες συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις μας», δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου.

«Όπως είπα, η συμφωνία αυτή για εμάς είναι ανύπαρκτη. Κι αυτό θα το αποδείξουμε και θα συνεχίζουμε να το αποδεικνύουμε και στο μέτωπο και στο τραπέζι. Θα το δείξουμε και σε αυτούς και σε όλο τον κόσμο.

Η Τουρκική Δημοκρατία εντός της υφαλοκρηπίδας της όπως και γύρω από την Κύπρο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα τα δικαιώματα της και τέτοιες συμφωνίες και συνεργασίες δεν μπορούν να μας βγάλουν από την πορεία μας. Δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.

Nemesis HD Social Media!
error
Translate »
error: Content is protected !!