“ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ” – ANADOLU ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Παραλήρημα φαίνεται πως έχει πιάσει την Τουρκία το τελευταίο διάστημα, με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu να κάνει λόγο για απάνθρωπη συμπεριφορά της ελληνικής ακτοφυλακής σε μετανάστες και να παρουσιάζει την Τουρκία ως τον φιλανθρωπικό παράδεισο που ανοίγει τις πόρτες του σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες.

“Μια ομάδα τουρκικής ακτοφυλακής διέσωσε μια βάρκα που μετέφερε 62 αιτούντες άσυλο στο Αιγαίο Πέλαγος, η οποία απομακρύνθηκε από την ελληνική πλευρά”, γράφει το γνωστό πρακτορείο.

“Η ελληνική ακτοφυλακή κατέσχεσε τα καύσιμα και έσπασε τον κινητήρα πριν το σπρώξει στα τουρκικά ύδατα”, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές του υπουργείου εσωτερικών της Τουρκίας.

“Τουλάχιστον 48 αιτούντες άσυλο διασώθηκαν στα ανοικτά των ακτών της βορειοδυτικής επαρχίας Canakkale της Τουρκίας στις 29 Απριλίου. Άλλοι 14 αιτούντες άσυλο, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών, διασώθηκαν στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας της Σμύρνης.”

“Η τουρκική ακτοφυλακή μαγνητοσκόπησε την ελληνική πλευρά να διώχνει τους πρόσφυγες αντί να τους σώσει. Οι αιτούντες άσυλο περιελάμβαναν 25 Αφγανούς, 22 από το Κονγκό, 10 Σομαλούς, 4 Σύριους και έναν Ιρανό.”

Η Τουρκία υπήρξε ένας από τους κύριους δρόμους για τους πρόφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη, ειδικά από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας το 2011 και φιλοξενεί περισσότερους Σύριους πρόσφυγες από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, επισημαίνει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Nemesis HD Social Media!
error
Translate »
error: Content is protected !!