“ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ” – ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ο Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Μέσης Ανατολής στο Παρίσι (CEMO) και Μέλος του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου Αμπντέλ Ραχίμ Αλί χαρακτήρισε τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στη Λιβύη ως εισβολή και κατοχή.

Ο Αλί ανέφερε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης λόγω της σοβαρότητας των επιχειρήσεων της κυβέρνησής του στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένης της στρατολόγησης εξτρεμιστών στη Συρία για να λάβουν μέρος στη σύγκρουση.

Η τουρκική κυβέρνηση θέλησε να μετατρέψει τη Λιβύη σε εμπόλεμη ζώνη, ισχυρίστηκε, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει γρήγορα για να σταματήσει την εισβολή και την επίθεση της Τουρκίας στη Λιβύη.

Τόνισε ότι αυτό που έκανε η Τουρκία ήταν απαράδεκτη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης, ρωτώντας “τι περιμένουν τα Ηνωμένα Έθνη και το Συμβούλιο Ασφαλείας; Μετά τις τρομοκρατικές και εγκληματικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησε το τουρκικό καθεστώς και δηλώνοντας σε ολόκληρο τον κόσμο ότι θα καταλάβει το πετρέλαιο της Λιβύης και τις δυνατότητες του λιβυκού λαού;“.

Ο Αιγύπτιος βουλευτής απηύθυνε έκκληση στις νόμιμες πολιτικές δυνάμεις εντός της Λιβύης και στον λαό της Λιβύης να σταθούν υπέρ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Nemesis HD Social Media!
error
Translate »
error: Content is protected !!