ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΑΦΤΑΡ

Ο Πρόεδρος της Λιβυκής Ακαδημίας για Ανώτερες Σπουδές Ο Άρεφ Αλ Νάιντ συναντήθηκε το Σάββατο με αντιπροσωπεία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών

Η Λιβυκή Ακαδημία για Ανώτερες Σπουδές, μέσω του επίσημου λογαριασμού της στον ιστότοπο “Facebook”, παρουσίασε στον Πρόεδρο της ελληνικής αντιπροσωπείας μεταφρασμένες και ολοκληρωμένες τις θέσεις και τις δηλώσεις του νόμιμου Λιβυκού κοινοβουλίου και η προσωρινή κυβέρνηση προσέθεσε στη θέση αυτη και τη νομική άποψη των συμφωνιών μεταξύ Τουρκίας και της Κυβερνησης της Τρίπολης , που χαρακτήρισε ως “παράνομη“.

Ο επικεφαλής της Λιβυκής Ακαδημίας Ανωτέρων Σπουδών διαβεβαίωσε επίσης την ελληνική αντιπροσωπεία ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έλαβε την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου της Λιβύης με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σε θέση να συνάψει τέτοιες συμφωνίες ή μνημόνια με την Τουρκία.

Η Ελλάδα και η Κύπρος, καθώς και η Αίγυπτος, εξέφρασαν την απόλυτη απόρριψη της συμφωνίας επειδή δημιουργούν θαλάσσια σύνορα που παραβιάζουν τα ύδατά τους.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν δήλωσε ότι αυτά τα σύνορα με τη Λιβύη δεν υπήρχαν πριν, λέγοντας: «Έχουμε σύνορα τωρα».

Nemesis HD Social Media!
error
Translate »
error: Content is protected !!