“Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ” – ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

«Η Ελλάδα κάνει σημαντική δουλειά και η Γερμανία θα την στηρίξει όπου είναι εφικτό», δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ στη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), σύμφωνα με μαρτυρίες βουλευτών που επικαλείται το περιοδικό Stern.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο Ζεεχόφερ έκανε λόγο για κίνδυνο «χειρότερης κατάστασης από ό,τι το 2015» και αναφέρθηκε στην κατάσταση ως «κρίσιμη».

«Εάν κάνουμε τώρα λάθος, δεν θα μπορούμε να το διορθώσουμε. Πρέπει να ελέγξουμε το θέμα, αλλιώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με “2015+”», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός και επιπλέον επεσήμανε πως «πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι τα σύνορά μας δεν είναι ανοιχτά».

Επίσης, ζήτησε από τους βουλευτές να αποφεύγουν να μιλούν για ενδεχόμενη υποδοχή προσφύγων από την Γερμανία, καθώς κάτι τέτοιο, «θα προκαλέσει νέο προσφυγικό κύμα».

Στην ίδια συνεδρίαση, ο κ. Ζεεχόφερ φέρεται ακόμη να συμφώνησε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ ότι η Κοινή Δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό πρέπει να σταθεροποιηθεί, ενώ, όπως δήλωσαν συμμετέχοντες στην συνεδρίαση, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για καθυστέρηση στην επεξεργασία της νέας νομοθεσίας ασύλου.

Nemesis HD Social Media!
error
Translate »
error: Content is protected !!