ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΦΤΑΡ ΣΤΗΝ SABHA – ΛΙΒΥΗ

Την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Στρατηγός Αχμέντ Αλ Μισμάρι, ανακοίνωσε τη δολοφονία του Αμπού Αμπντουλάχ, διοικητή της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους.

Σε δήλωση, ο Αλ-Μισμάρι είπε ότι έλαβαν πληροφορίες που επιβεβαίωναν την ύπαρξη τρομοκρατικής ομάδας εντός της οικιστικής γειτονιάς Αμπντουλ Κάφι στη Σεμπά.

Μονάδες της 116 ταξιαρχίας πεζικού συγκρούστηκαν με τους τρομοκράτες κατά τη διάρκεια μιας συνεχούς επτά ωρών μάχης.

Ο Αλ Μισμάρι επεσήμανε ότι εννέα τρομοκράτες σκοτώθηκαν και δύο γυναίκες τραυματίστηκαν.

Μία από τις γυναίκες αναγνωρίστηκε ως η Sanaa Abdel-Hadi Salem, η σύζυγος του μέλους του IS, Othman Al-Abbar, που σκοτώθηκε στις συγκρούσεις. Η δεύτερη γυναίκα, που είναι αιγυπτιακή υπήκοος, αναγνωρίστηκε ως Naglaa Mahmoud Afifi Hussein, σύζυγος άλλου διοικητή IS στη Λιβύη.

Ο εκπρόσωπος του LNA επεσήμανε ότι συνελήφθησαν πολλοί άλλοι, μεταξύ των οποίων ένας Λίβυος πολίτης, τρεις Σαουδάραβες, ένας Αιγύπτιος, ένας Σουδανός, ένας Νιγηριανός και ένας Ιβοριανός υπήκοος.

Ο Αλ Μισμάρι τόνισε ότι οι έρευνες δεν αποκάλυψαν το πραγματικό όνομα του δολοφόνου διοικητή, με το ψευδώνυμο Αμπού Αμπντουλάχ.

Δήλωσε ότι η γυναίκα του είχε επίσης ισχυριστεί ότι δεν ήξερε το όνομά του.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι οι εξτρεμιστές ήταν μέρος των μισθοφόρων που η Τουρκία έφερε νωρίτερα φέτος από τη Συρία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), δήλωσε ότι η Άγκυρα ανέπτυξε περισσότερους από 17.000 μαχητές από τη Συρία, για να πολεμήσει μαζι με τις δυνάμεις της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), στη δυτική Λιβύη. Επισήμανε ότι μεταξύ αυτών των μισθοφόρων ήταν εξτρεμιστές και στοιχεία της IS και της Αλ Κάιντα.

ΠΗΓΗ: LIBYAREVIEW

Nemesis HD Social Media!
error
Translate »
error: Content is protected !!