ΛΙΒΥΗ – ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΤΑ ΗΑΕ

Μια εμπιστευτική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών αποκάλυψε μια αποστολή, με κωδικό όνομα Project Opus, από οκτώ χώρες για την αποτροπή της αποστολής όπλων από την Τουρκία στη Λιβύη, όπως ανέφερε η Deutsche Welle Turkish τη Δευτέρα.

Η έκθεση 80 σελίδων, όπως αναμεταδόθηκε από το Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου από τη DW Turkish, ανέφερε ότι η επιχείρηση κατευθύνεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τη συμμετοχή πολιτών της Αυστραλίας, της Γαλλίας, της Μάλτας, της Νότιας Αφρικής, του Ηνωμένου Βασιλείου και τωn Ηνωμένων Πολιτείων.

Τουλάχιστον οκτώ χώρες, τα ΗΑΕ, η Ιορδανία, η Μάλτα, η Λιβύη, η Αγκόλα, η Μποτσουάνα, η Νότια Αφρική και οι Ηνωμένες Πολιτείες, συμμετείχαν στον σχεδιασμό της επιχείρησης, ανέφερε η αυστραλιανή εφημερίδα Herald Sun.

Συμμετείχαν τουλάχιστον δέκα εταιρείες εγγεγραμμένες στα ΗΑΕ, τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και τη Μάλτα, σύμφωνα με την έκθεση του Ηνωμένου Βασιλείου. Μια άλλη εταιρεία στη Νότια Αφρική ασχολήθηκε με την κάλυψη των ταυτοτήτων των επιχειρούντων.

Ειδικές επιχειρησιακές μονάδες αποτελούμενες από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας, μεταμφιεσμένες ως γεωφυσικές και υπερφασματικές ερευνητικές ομάδες, είχαν επιφορτιστεί με επιδρομές σε τουρκικά πλοία στα ανοικτά της Λιβύης, σύμφωνα με την έκθεση, για να σταματήσουν την παράδοση όπλων της Τουρκίας στην αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) ) υπό τον ηγέτη της Fayez al Sarraj.

Nemesis HD Social Media!
error
Translate »
error: Content is protected !!