“ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ” – ΤΟΥΡΚΙΑ

Στην πρόσκληση του Υπάτου Εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, σε διάλογο και διαμεσολάβηση στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του χθες και προχθές στη Λευκωσία, αναφέρθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος του Τουρκικού ΥΠΕΞ. 

«Η εν λόγω πρόταση από την ίδια ΕΕ απέχει πολύ από το να γίνει σοβαρή, καθώς η ΕΕ πάντα αγνοεί την ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων και δεν έχει αναφερθεί ποτέ στα ίδια δικαιώματά τους επί των φυσικών πόρων του νησιού» δήλωσε ο Χαμί Ακσόι. 

«Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, ο συνομιλητής των Τουρκοκυπρίων για τους πόρους υδρογονανθράκων είναι οι Ελληνοκύπριοι, έως ότου επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη διευθέτηση στο νησί. Ως εκ τούτου, ο ομόλογος του Υπουργού Εξωτερικών της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης” σίγουρα δεν είμαστε εμείς (η Τουρκία) , αλλά ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”, Κουντρέτ Οζερσάι» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ. 

Nemesis HD Social Media!
error
Translate »
error: Content is protected !!