“Ο ΕΝΤΟΓΑΝ ΠΙΕΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ” – ΛΙΒΥΗ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε παγιδευμένος μεταξύ ισχυρών ηγετών που υποστηρίζουν διαφορετικές πλευρές στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης, ωθώντας τον να αποδεσμευτεί από το ζήτημα, ανέφερε το Σάββατο το CNN.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ειδικότερα καλεί συνεχώς τον Τραμπ να εμπλακει και να αναγκάσει τη Ρωσία να υποχωρήσει, ανέφερε το CNN επικαλούμενο Αμερικανούς και Τούρκους αξιωματούχους.

Η Τουρκία υποστηρίζει την αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στον αγώνα της εναντίον του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του Στρατάρχη Khalifa Haftar, ο οποίος υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, από τη Ρωσία, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Τραμπ έχει αγνοήσει τις εκκλήσεις ηγετών της Τουρκίας, της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας και άλλων για συμμετοχή στη σύγκρουση.

Ο Τραμπ τους είπε ότι θα προτιμούσε να μην εμπλακεί σε άλλη μια περίπλοκη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, ειδικά πριν από τις προεδρικές εκλογές, και τους παρότρυνε να επιλύσουν το ζήτημα μεταξύ τους, ανέφερε το CNN επικαλούμενο τις ίδες πηγές.

Την Τρίτη, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Trump, Robert O’Brien, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται σθεναρά σε “ξένη στρατιωτική ανάμιξη, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μισθοφόρων, από όλες τις πλευρές” στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης.

Ο O’Brien είπε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι “ενεργός, αλλά ουδέτερος ηγέτης” στη σύγκρουση στη Λιβύη, και πρόσθεσε ότι “είναι σαφές ότι δεν υπάρχει νικητής”.

Nemesis HD Social Media!
error
Translate »
error: Content is protected !!