ΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ – “ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ”

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβούτ Τσαβούσογλου απάιτησε, σήμερα, Πέμπτη, από τη Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη από την Άγκυρα για το περιστατικό που συνέβη τον περασμένο μήνα μεταξύ φρεγατών των δύο χωρών, ανοιχτά της Λιβύης.

«Δεν είναι αποδεκτό η Γαλλία να προχωρεί σε ψευδείς δηλώσεις και να ενεργεί κατά της Τουρκίας» δήλωσε ο Τσαβούσογλου. 

Την Τετάρτη, η Γαλλία ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσυρθεί από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, εξαιτίας της συμπεριφοράς του ΝΑΤΟ, το οποίο, σύμφωνα με τις γαλλικές δηλώσεις, δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τη συμπεριφορά της Τουρκίας και παραποίησε στην έρευνά του τα γεγονότα ώστε να απενοχοποιήσει την Τουρκία.

«Οι στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ έχουν υποβάλλει την έκθεσή τους για το περιστατικό μεταξύ τουρκικού και γαλλικού πλοίου στην Ανατολική Μεσόγειο τον περασμένο μήνα. Πρόκειται για διαβαθμισμένη έκθεση και θα συζητηθεί μεταξύ των συμμάχων στη στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ το προσεχές διάστημα» δήλωσε χθες στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο (ΑΠΕ – ΜΠΕ) αξιωματούχος της βορειοατλαντικής συμμαχίας,

Τον περασμένο μήνα, Γάλλος αξιωματούχος είχε δηλώσει πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας ότι «δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίζουμε και δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ».

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρέσβης στο Παρίσι, Ισμαήλ Χάκι, είχε δηλώσει:

«Φαίνεται ότι οι ειδικοί του ΝΑΤΟ δεν κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα (με τη Γαλλία). Χθες πληροφορήθηκα ότι φαίνεται πως το Courbet (το γαλλικό πολεμικό πλοίο) αποσύρεται από τη νατοϊκή επιχείρηση»

Όπως ανέφερε η γαλλική εφημερίδα L’ Opinion την Τετάρτη, η Γαλλία έστειλε επιστολή προς το ΝΑΤΟ στην οποία ενημερώνει τις χώρες της συμμαχίας για την απόφασή της να αναστείλει τον ρόλο της στην επιχείρηση «Sea Guardian».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες, γαλλικό πολεμικό πλοίο βρίσκεται ανοιχτά της Πάφου με το γεωτρύπανο της ΤΟΤΑΛ να βρίσκεται κι αυτό εντός των Κυπριακών υδάτων.

Παράλληλα, σε μια κινηση σκέτης τρέλας ο γραφικός σύμβουλος ασφαλείας του Ερντογαν Mesut Haki, μετα απο υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς Μακρόν και Σαρκοζι, προκαλει το Γαλλικό ναυτικό να παει σε μάχη “με το ένδοξο Τουρκικό Ναυτικό” λεγοντάς οτι θα πάθει οτι επαθε ο Ναπολέων.

Χαρακτηριστικά, λεει οτι το Γαλλικό ναυτικό την εκανε με ελαφρά όποτε συναντούσε τους “εγγονούς του Barbrossa” καιοτι ο Μακρον κλαίγεται τωρα στο ΝΑΤΟ & την Ρωσια απο φόβο…

Nemesis HD Social Media!
error
Translate »
error: Content is protected !!