ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ Η ΡΩΣΙΑ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Παρασκευή ότι ο κίνδυνος παγκόσμιας πυρηνικής αντιπαράθεσης έχει αυξηθεί σημαντικά. Τόνισε ότι η παγκόσμια ασφάλεια έχει επιδεινωθεί επειδή η Ουάσιγκτον διαλύει το παγκόσμιο σύστημα ελέγχου των όπλων.

“Συμφωνώ ότι οι πυρηνικοί κίνδυνοι έχουν πρόσφατα αυξηθεί σημαντικά, ότι η κατάσταση ασφάλειας, η διεθνής στρατηγική σταθερότητα επιδεινώνονται ανοιχτά. Οι λόγοι είναι επίσης προφανείς σε όλους: οι ΗΠΑ θέλουν να ανακτήσουν την παγκόσμια κυριαρχία και να επιτύχουν νίκη σε αυτό που αποκαλούν ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων “, εξήγησε.

Ο Λαβρόφ σχολίασε επίσης τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, σημειώνοντας ότι η Ρωσία δεν βλέπει κανένα κέρδος στην αντιπαράθεση. Είπε επίσης ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η Ουάσινγκτον για να αναγκάσει το Πεκίνο σε στρατηγικές συνομιλίες σταθερότητας είναι λιγότερο από ευγενικές.

“Υπάρχουν πολύ, πολύ ανησυχητικά σημάδια ότι, παρά αυτά τα σημάδια ελπίδας που πρέπει να εκτιμηθούν, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ καθιστούν το ζήτημα όλο και πιο προσωπικό, και σε πολύ σκληρή μορφή. Αυτό δείχνει ένα υψηλό επίπεδο έντασης και από τις δύο πλευρές. Και αυτό το υψηλό επίπεδο είναι πολύ ανησυχητικό”, είπε ο Ρώσος υπουργός.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι “η κοινή λογική θα επικρατήσει και αυτό δεν θα φτάσει στο σημείο να μην υπάρχει επιστροφή”.

Ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι το πεπρωμένο της συνθήκης New START είναι τώρα σαφές, καθώς η Ουάσιγκτον αποφάσισε να μην την επεκτείνει.

Η συνθήκη New START, που υπογράφηκε το 2010 αναμένεται να λήξει τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

ΗΠΑ επιμένουν ότι η Κίνα πρέπει να συμμετάσχει σε συνομιλίες για τα πυρηνικά με την Ουάσινγκτον και τη Μόσχα, αλλά το Πεκίνο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται.

Nemesis HD Social Media!
error
Translate »
error: Content is protected !!