“ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” – YENI SAFAK

“Σε περίπτωση πολέμου (με την Ελλάδα), ο πρώτος στόχος των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων θα είναι τα νησιά του Αιγαίου”, λέει άρθρο στο πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας yeni safak, παρουσιάζοντας μάλιστα και σχετικό χάρτη.

“Χωρίς κανένα νομικό δικαίωμα στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Ελλάδα υπέγραψε πειρατική συμφωνία με την Αίγυπτο. Το Oruc Reis εισήλθε στην ΑΟΖ της Τουρκίας, συνεχίζοντας τις ερευνητικές του δραστηριότητες”, γραφει.

“Οι Έλληνες, οι οποίοι έχουν γίνει πηγή έντασης στη Μεσόγειο με τις ενέργειές τους, παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες στα νησιά του Αιγαίου για χρόνια.”, λέει μεταξύ άλλων η yeni safak και κάνει λόγο μάλιστα για 152 ελληνικα νησια και βραχονησίδες που διεκδικεί η Τουρκία.

Απόσπασμα του άρθρου της yeni safak:

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Ελλάδα, η οποία υπέγραψε πειρατική συμφωνία με την Αίγυπτο, παρόλο που δεν έχει λόγο στην Ανατολική Μεσόγειο, θα πρέπει να λογοδοτήσει στο Αιγαίο εάν κλιμακωθεί η ένταση. Η Αθήνα συγκέντρωσε στρατιώτες και όπλα σε 16 από τα 23 νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς.

Η συμφωνία του Καΐρου που υπεγράφη με τους πειρατές της Γαλάζιας Πατρίδας είναι μια προσπάθεια να καταληφθεί Ελλάδα, εάν οι αυξανόμενες εντάσεις με την Τουρκία εξελιχθούν σε έναν πόλεμο. Σε περίπτωση πολέμου, πρώτος στόχος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων είναι τα νησιά του Αιγαίου τα οποία η Ελλάδα, παράνομα, έχει στρατικοποιήσει.

Χωρίς δικαίωμα λόγου στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Ελλάδα έχει συνάψει πειρατική συμφωνία με την Αίγυπτο, το Ορουκ Ρέις μπήκε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Τουρκίας στην προσπάθεια να προωθήσει τις ερευνητικές της δραστηριότητες.

Οι Έλληνες, οι οποίοι έχουν γίνει πηγή έντασης στη Μεσόγειο με τις ενέργειες που έχουν υπογράψει, παραβιάζουν το νόμο στη Θάλασσα των Νήσων (Αιγαίο) για χρόνια. Η διοίκηση της Αθήνας οπλίζει επίμονα τα νησιά του Αιγαίου όπου απαγορεύονται τα βαριά όπλα.

Τα 16 νησιά υπό το “μη στρατιωτικό καθεστώς”, των οποίων το καθεστώς καθορίζεται από διεθνείς συμφωνίες, είναι τώρα σαν το οπλοστάσιο. Το πρόβλημα δεν μπορούσε να επιλυθεί σε διπλωματικές επαφές μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Σύμφωνα με τις Συμφωνίες του Παρισιού το 1947 και της Λωζάνη το 1923, συνολικά 23 νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο έχουν μη στρατιωτικό καθεστώς.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι ένοπλες δυνάμεις οποιασδήποτε χώρας απαγορεύονται να εισέλθουν σε αυτά τα νησιά.

Ωστόσο, η Ελλάδα αναπτύσσει στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένων προσωπικού ειδικών δυνάμεων, στρατόπεδα, ελικοδρόμια και συστήματα αναγνώρισης και επιτήρησης σε αυτά τα νησιά εδώ και αρκετό καιρό.

Επί του παρόντος, μια ελληνική μεραρχία βρίσκεται στη Λέσβο και τη Ρόδο. Μια ελληνική ταξιαρχία περιμένει στα νησιά Λίμνος, Χίος, Σάμος και Κως. Σε άλλα νησιά, υπάρχουν στρατεύματα διαφορετικών μεγεθών σε επίπεδο τάγματος και συντάγματος. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK) παρακολουθούν προσεκτικά τις πειρατικές δραστηριότητες στα νησιά.

Η Αθήνα συνεχίζει τις πειρατικές της πρωτοβουλίες στα νησιά της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, σε 152 νησιά, νησίδες και βράχους, των οποίων η ιδιοκτησία δεν έχει μεταβιβαστεί σε αυτήν με συμφωνίες. Με λίγα λόγια, αυτά τα τμήματα της γης που είναι γνωστά ως “EGAYDAAK” είναι επικοισμένα λες και ανοικουν στους Έλληνες και συσσωρεύονται και στρατιώτες.

Ενώ ο αριθμός των νησιών που δόθηκαν στην Αθήνα στο Αιγαίο με τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού ήταν 14, οι Έλληνες αύξησαν τον αριθμό των νησιών σε 32 υιοθετώντας άλλα 18 δημιουργώντας μια de facto κατάσταση.

Ανάμεσα στα νησία που καταλαμβάνει η Ελλάδα είναι οι νησίδες Οινούσες, Θύμαινα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Λέβιθα, Ψέριμος, Γυαλί, Σύρνα, Γαύδος, Δία, Διονυσάδες, Γαϊδουρνήσι, Κουφονήσι και Καλόγηροι.

Nemesis HD Social Media!
error
Translate »
error: Content is protected !!