“ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ” – ΑΚΑΡ – ΤΟΥΡΚΙΑ

Το Κυπριακό είναι η εθνική υπόθεση της Τουρκίας και στόχος της Άγκυρας είναι να καταστήσει μόνιμη την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας την Τετάρτη.

“Η Κύπρος, οι Κύπριοι είναι αδέλφια μας, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών μας εκεί”, δήλωσε ο Χούλουσι Ακάρ στην Ημέρα Ένοπλων Δυνάμεων της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” στην Άγκυρα.

Ο Akar δήλωσε ότι οι δραστηριότητες γεώτρησης σε περιοχές με άδεια στην Ανατολική Μεσόγειο είναι δικαίωμα της Τουρκίας και η Άγκυρα χρησιμοποιεί και θα χρησιμοποιήσει αυτό το δικαίωμα.

“Η Τουρκία και η ΤΔΒΚ με τους αδελφούς μας εκεί, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με τα δικαιώματά μας και το διεθνές δίκαιο”, δήλωσε ο Άκαρ.

Επανέλαβε ότι οποιαδήποτε προτεινόμενη λύση για την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την ΤΔΒΚ θα είναι μάταιη και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται με τους Τουρκοκύπριους όπως έχει κάνει στο παρελθόν.

Nemesis HD Social Media!
error
Translate »
error: Content is protected !!