ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ – ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΩΣΙΑΣ & LNA

“Η αμερικανική διοίκηση της Αφρικής εκτιμά ότι η Μόσχα ανέπτυξε πρόσφατα στρατιωτικά μαχητικά αεροσκάφη στη Λιβύη για να στηρίξει ιδιωτικούς στρατιωτικούς (PMC) που λειτουργούν εκεί. “

-Μετα απο αυτην την δήλωση ακολούθησε απάντηση του Εκπρόσωπου Τυπου του LNA

“Θαυμάζουμε την αναφορά των ΗΠΑ στα ρωσικά αεροσκάφη στις δηλώσεις τους και στις δηλώσεις των αξιωματούχων τους, χωρίς να αναφέρουνε ομως τα τουρκικά αεροσκάφη, τους δεκάδες χιλιάδες μισθοφόρους από την Τουρκία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού της Λιβύης.

-Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΟΙΚΗΣΗ AΦΡΙΚΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ

«Ο κόσμος άκουσε τον κ. Haftar να δηλώνει ότι επρόκειτο να εξαπολύσει μια νέα αεροπορική εκστρατεία. Θα είναι οι Ρώσοι μισθοφόροι πιλότοι που πετούν ρωσικά εφοδιασμένα αεροσκάφη για να βομβαρδίσουν Λίβυους », δήλωσε ο Τάουνσεντ.

Η Διοίκηση των ΗΠΑ για την Αφρική εκτιμά ότι η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για το καλύτερο για το Λιβυκό λαό, αλλά εργάζεται για την επίτευξη των δικών της στρατηγικών στόχων.

“Εάν η Ρωσία καταλάβει βάση στις ακτές της Λιβύης, το επόμενο λογικό βήμα είναι να αναπτύξουν μόνιμες δυνατότητες άρνησης εναεριας πρόσβασης μεγάλης εμβέλειας (A2AD)”, δήλωσε ο στρατηγός Τζεφ Χάριγκιαν, διοικητής, στις αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην Αφρική.

“Εάν έρθει εκείνη η ημέρα, θα δημιουργήσει πολύ πραγματικές ανησυχίες για την ασφάλεια στο νότιο τμήμα της Ευρώπης”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ:

Nemesis HD Social Media!
error
Translate »
error: Content is protected !!