Η Τουρκία πρέπει να καταστρέψει τους S-400 της – Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ

Ένας αξιωματικός του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας, υποδεικνύοντας μια ριζική λύση για να επιστρέψει η Άγκυρα στο πρόγραμμα μαχητών F-35 stealth.

    “Υπάρχει περιθώριο για την Τουρκία να επιστρέψει στο τραπέζι, ξέρουν ότι για να κάνουν αυτό το έργο πρέπει είτε να καταστρέψουν είτε να επιστρέψουν ή να απαλλαγούν κατά κάποιον τρόπο από το S-400”, δήλωσε ο αξιωματούχος σε μια ενημέρωση.    “Οι [τουρκικές αρχές] γνωρίζουν ότι έχουν την επιλογή να προχωρήσουν και η επιλογή είναι να απαλλαγούν από το S-400 ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε”, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να επιβάλει κυρώσεις εάν η Άγκυρα αρνείται να συνεργαστεί.

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία δανείου για την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας S-400 τον Σεπτέμβριο του 2017, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να αναστείλουν τις παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών F-35 στον σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ.

Η Ουάσιγκτον αρνήθηκε να παραχωρήσει στην Τουρκία το αεροσκάφος, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία S-400 είναι ασυμβίβαστη με τον στρατιωτικό εξοπλισμό της συμμαχίας και ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τη λειτουργία των νέων αεροσκαφών F-35 πέμπτης γενιάς. Η Άγκυρα έχει δεχθεί τη συμφωνία της με τη Ρωσία και αρνήθηκε να απορρίψει.

Nemesis HD Social Media!
error
Translate »
error: Content is protected !!