ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΕΞ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ – ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΟΖ

UPD:Σύμφωνα με πληροφορίες αιγυπτιακών ΜΜΕ,αναμένεται σήμερα η υπογραφή ΑΟΖ με την Αίγυπτο

(ΣΧΟΛΙΟ: ΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ)

Ξαφνική επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με σκοπό να συναντηθεί με τον ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση των δύο διπλωματών γίνεται στα πλαίσια των διμερών συζητήσεων για τον καθορισμό ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Τον Ιούνιο ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου και τον ομόλογό του κ. Σουκρι και είχαν συζητήσει για το ζήτημα της ΑΟΖ.

«Είχα μακρές συνομιλίες με τον στενό μου φίλο, τον Αιγύπτιο Υπουργό, τον κ. Sameh Shoukry. Συζητήσαμε για τα περιφερειακά θέματα, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, για το Λιβυκό, για την τουρκική προκλητικότητα.

Τέλος, ξαναπιάσαμε σήμερα το νήμα της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου» είχε δηλώσει ο κ. Δένδιας τον Ιούνιο μετά τη συνάντηση με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ.

“Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ, Sameh Shoukry συναντάται με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια σήμερα, στην έδρα του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, στο Κάιρο”, ανέφεραν τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης.

Μετά από τη συνάντηση θα δωθεί κοινή συνέντευξη Τύπου και Κοινή Ανακοίνωση, σύμφωνα με το Αιγυπτιακό υπουργείο.

Εκτός από τις συζητήσεις για την ΑΟΖ, θα υπάρξουν συνομιλίες για συνεργασία στον τουρισμό και το εμπόριο.

Nemesis HD Social Media!
error
Translate »
error: Content is protected !!