“ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΣΥΡΤΗ” – ΛΙΒΥΗ

Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), στρατηγός Ahmed Al-Mismari, δήλωσε ότι η Τουρκία επεκτείνει τον έλεγχό της σε ολόκληρη τη δυτική Λιβύη και προμηθεύει στρατιωτικές δυνάμεις με όπλα για την ανάκτηση των νοτιοδυτικών πόλεων.

Σε συνέντευξή του στο Sky News Arabia, ο Al-Mismari είπε ότι η Τουρκία κινητοποιεί τις δυνάμεις της Λιβύης και τις ξένες δυνάμεις για να επιτεθεί στη Σύρτη και να πάρει τον έλεγχο της πετρελαϊκής περιοχής του Αλ Χιλάλ.

Επιβεβαίωσε ότι ο στρατός της Λιβύης παρακολουθεί τις τουρκικες κινήσεις στη Σύρτη και στην Al-Jufra. Τόνισε ότι ο πραγματικός πόλεμος είναι μεταξύ του Λιβυκού λαού και των Τούρκων που εισέβαλαν.

Ο Al-Mismari κατηγόρησε επίσης τον Πρόεδρο της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου, Μουσταφά Σανάλα, ότι συμμετείχε σε μια αμφίβολη εκστρατεία που είχε ως στόχο να ασκήσει πίεση στη Γενική Διοίκηση και στο Λιβυκό λαό.

Αρνήθηκε την ύπαρξη ξένων, μισθοφόρων ή ρωσικών δυνάμεων Wagner στις πετρελαιοπηγές και τις εγκαταστάσεις της Λιβύης.

«Είμαστε ακόμη δεσμευμένοι για την κατάπαυση του πυρός, αλλά δεν υπάρχει απάντηση από την άλλη πλευρά σε σχέση με την κυβέρνηση της εθνικής συμφωνίας (GNA)», σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος του LNA επιβεβαίωσε ότι «Πρέπει να ενωθούμε μαζί για να εκδιώξουμε τους Τούρκους εισβολείς από τη χώρα μας», σημειώνοντας ότι «Ο στρατός της Λιβύης αγωνίζεται για την ειρήνη και την προστασία του λαού μας».

Ο Al-Mismari τόνισε ότι η Τουρκία επιδιώκει να ελέγξει τους φυσικούς πόρους της Λιβύης, λέγοντας ότι δισεκατομμύρια Λιβυκά Δηνάρια κλάπηκαν και μεταφέρθηκαν λαθραία στην Άγκυρα.

Σημείωσε ότι εάν συνεχιστεί η τρέχουσα κρίση, η κυριαρχία θα μεταφερθεί στην Άγκυρα, η οποία δεν είναι αποδεκτή από κανέναν ελεύθερο Λίβυο πολίτη.

Nemesis HD Social Media!
error
Translate »
error: Content is protected !!